Brugge,  Uit eten

Taj Mahal

Brugge… pas nu zie ik hoe mooi het er is!

In mijn pubertijd heb ik enkele jaren in Brugge gewoond, heb er ook mijn hele middelbare schooltijd doorgebracht. Maar tijdens die jaren heb ik eigenlijk nooit echt gezien hoe mooi die stad is. Ik woonde er niet zo heel erg graag, vond het een dorp in een stad, het heeft ook niet de allures van een grootstad dus vond het niet zo spannend.
Er zijn geen universiteiten dus van een studentenstad kon je niet spreken. Er waren wel wat leuke cafés, op de Eiermarkt en op ’t Zand, maar als je echt wou uitgaan dan moest je het buiten Brugge gaan zoeken.

Brugge

Toen ik 18 was liet ik Brugge achter me en verhuisde ik, samen met mijn ouders, naar een klein stadje in Zeeuws-Vlaanderen. Nou ook niet echt een metropool te noemen natuurlijk.
Door de jaren heen kwam ik regelmatig in Brugge, vaak om uit te gaan eten, en zo begon ik Brugge anders te bekijken… meer als een buitenstaander. Ik merkte dat Brugge dan wel een kleine stad mag zijn, maar wel ontzettend rijk aan historie. De binnenstad is prachtig: de statige herenhuizen aan de reien, de historische gebouwen, de oude kasseistraten, … om iedere hoek van een straat is er wel weer iets anders de moeite waard om naar te kijken.
Het is dan ook een populaire stad voor citytrips, met name in het voor- en najaar word je er voor de voeten gelopen door de vele Japanners, Chinezen en Amerikanen.

In elke toeristische stad vind je een groot aanbod aan restaurants, van fantastisch lekker tot dramatisch slecht, en Brugge is hierop geen uitzondering. Als je de meest toeristische plekken vermijd, zoals de Grote Markt, dan vind je al snel de pareltjes.
Zoals je al hebt kunnen lezen in deze post, ben ik een grote liefhebber van de Indiase keuken. Overal ter wereld waar ik kom moet en zal ik een Indiaas restaurant uitproberen.

In Brugge heb ik al enkele jaren mijn vaste adresje: Taj Mahal.
Een klein restaurantje in een zijstraat van de Grote Markt, je moet het weten te vinden want je loopt er zo voorbij. Maar het is echt een pareltje!
De inrichting is eenvoudig, maar het eten is echt de moeite waard. Ze hebben een uitgebreide menukaart waarop je alle klassiekers kunt vinden en dit voor een normale prijs.

Chicken Tikka

Ikzelf ben een enorme fan van hun Chicken Vindaloo: de smaak, de pittigheid,… ik vind ‘m perfect! In combinatie met hun overheerlijke garlic naan is het echt een traktatie, wat mij betreft. Als voorgerecht kies ik eigenlijk altijd voor de Chicken Pakoras: lekker krokant en geserveerd met een beetje Chaat masala kruiden maken dit voor mij een topper. Maar je kunt er ook terecht voor Samosa of Bhajee vooraf, of als je niet kunt kiezen: de Taj Mahal mix starter, een mix van verschillende voorgerechtjes. Als hoofdgerecht heb je ook ruime keuze, hun Biryani is erg lekker en ook degene die van wat milder houden kunnen hier terecht voor een zachte Korma. En natuurlijk heb je de keuze uit kip, lam of scampi’s. En ik ben niet de enige die hun kookkunsten weet te appreciëren , telkens als ik er kom zitten er Indiërs en Pakistani te eten, wat toch wel een compliment is voor de chef!

Chicken Korma

Dus zoek je een lekker restaurantje en hou je van buitenlands eten? Dan is Taj Mahal zeker een aanrader!

Het is een klein restaurantje, dus wil je zeker zijn van een plek, dan kun je beter reserveren!

Mijn waardering:
Sfeer 7.5
Eten 9.0
Service 8.0
Prijs €€

Taj Mahal
Philipstockstraat 6
8000 Brugge
T: 0032 493471777
info@tajmahalrestaurant.be
www.tajmahalrestaurant.be

Hou jij ook van de Indiase keuken? Zo ja, welk Indiaas restaurant in welke stad moet ik volgens jou zeker eens proberen?

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial