Tacos
Hoofdgerechten,  Recepten

Mexicaanse taco’s

Afgelopen weekend had ik een surpriseparty georganiseerd voor mijn vriend. Hij werd 45 en ik vond dat we dat niet ongemerkt voorbij konden laten gaan.

Ik had geregeld dat hij ’s middags opgehaald zou worden door zijn 2 beste vrienden voor een mannenuitje, wat mij de kans gaf alles voor te bereiden voor het feestje ’s avonds. Ik had weinig tot niks kunnen voorbereiden dus het was een echte race tegen de klok. Hierdoor kon ik ook niet uitgebreid hapjes maken en aangezien mijn koelkasten vol met drank zaten voor die avond had ik ook niet echt veel ruimte om hapjes koel te bewaren.

Een paar dagen voordien had ik al wat speurwerk op internet gedaan om inspiratie op te doen. Het was belangrijk dat het niet te veel tijd in beslag zou nemen, ik er weinig voorbereiding aan had én dat het niet veel plaats in beslag zou nemen.
Uiteindelijk kwam ik tot het volgende lijstje:

  • Luxe toastjes met truffelpaté en parmezaanflakes
  • Luxe toastjes met zalmsalade en kaviaar
  • Cassave kroepoek belegd met krabsalade en bieslook
  • Scampi in de kruidenboter gebakken op een bedje van ijsbergsla
  • Amusecup gevuld met romige eiervulling

Ik had voor later op de avond mini-taco’s op de planning staan, maar hier kwamen we niet meer aan toe. Omdat ik de vulling al had gemaakt wou mijn vriend de dag erna graag de taco’s eten, want een fikse kater vraagt om stevig eten! Hij was erg enthousiast en daarom deel ik het recept graag met jullie.

"You had me at taco's..."

Het is eenvoudig en snel, dus ideaal als je weinig tijd hebt!

Ingrediënten (4 pers.):

  • 500 gram rundsgehakt
  • 2 tenen knoflook
  • Zakje Taco seasoning mix (bv. Santa Maria)
  • Blikje maïs (150 gram)
  • 1 rode paprika
  • Zak ijsbergsla (200 gram)
  • 1 Tomaat
  • Pak Taco schelpen (als hapje zijn de mini’s leuk)
  • Taco saus
  • Olijfolie

Bereiden:

  • Snij de paprika in kleine blokjes
  • Pel en pers de knoflook
  • Bak de paprikablokjes in wat olijfolie en voeg er de knoflook bij (niet laten aanbakken!)
  • Voeg na 2 minuten het gehakt toe
  • Strooi er de kruidenmix doorheen en roer goed
  • Bak de schelpen in de oven of de airfryer
  • Voeg de maïs toe van zodra het gehakt zo goed als gaar is en bak nog even door
  • Snij de tomaat in blokjes
  • Verdeel de ijsbergsla over de schelpen
  • Verdeel daarna het gehakt ook
  • Doe de blokjes tomaat erbovenop
  • Eventueel doe je de saus er ook al op, maar ik hou die apart zodat je zelf kan kiezen hoeveel je erop wil doen

Smakelijk!

Tip: Uiteraard kan je het gehakt vervangen door kip of groenten of gewoon meer groenten bij het vlees doen: denk aan ui, prei, sperziebonen, …etc. Je kan de taco’s ook afwerken met crėme fraîche. En wil je er een echte caloriebom van maken? Bak dan de taco’s niet op voorhand, maar strooi er op het laatst geraspte kaas over en bak de taco’s in de oven!

Please follow and like us:

248 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial