Hoofdgerechten,  Recepten

Soms doe je maar iets…

Scampi Thaï style:

Afgelopen week vroeg ik een vriendin spontaan om bij ons te komen eten, ik zou wel iets met pasta en scampi’s maken riep ik enthousiast.

Mijn dag liep wat uit waardoor ik niet veel tijd had gehad om na te denken over wat ik zou klaarmaken. Dus toen ik gehaast in de AH liep verzon ik ter plekke maar wat, rekening houdend met het feit dat die vriendin graag wat gezonder wil eten.

Scampi’s en pasta had ik nog in huis, dus dat was de basis zoals beloofd, de rest zag ik wel tijdens het koken.

Daar kwam uiteindelijk een gerecht uit waar mijn vriendin haar vingers bij aflikte.

Ze is normaal geen grote eter, maar deze keer at ze een groot bord helemaal leeg!

Zo zie je maar, dat je niet altijd volgens een vast plan/recept hoeft te koken om iets lekkers op tafel te krijgen!

Ingrediënten (2 personen):

Bereiden:

  • Ontdooi de scampi’s (evt. in lauw water) en dep ze goed droog met wat keukenpapier
  • Kruid de scampi’s met peper en zout
  • Doe wat olie in een pan en verhit deze
  • Draai het vuur zachter en doe de sesamzaadjes in de pan
  • Bak ze licht (let op: niet verbranden!)
  • Voeg er de scampi’s bij en bak deze aan elke kant 1 minuut
  • Doe de scampi’s in een schaaltje en hou apart
  • Doe weer olie in de pan en bak de knoflook en gember zachtjes
  • Voeg er de groenten bij en bak deze ca. 6 minuten op hoog vuur
  • Zet het vuur iets lager en voeg er de scampi’s en ketjap bij
  • Meng dit goed en giet er vervolgens de kokosmelk bij
  • Laat het geheel nog 2 minuten al roerend sudderen op laag vuur
  • Serveer met spaghetti of rijst naar keuze
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial