Recepten,  Voorgerechten

Hoe maak je heerlijke soep in een handomdraai?

Groentesoep, tomatengroentesoep & uiensoep:

Ik hoor vaak van mensen om me heen dat het zoveel werk en zoveel tijd kost om verse soep op tafel te toveren, met als resultaat dat ze dan grijpen naar soep uit pak of blik.

Zo jammer want er is niks beter dan een verse soep!

Bij mij komt er geen pak, zak of blik soep in huis, ik vind het verschrikkelijk vies! Vooral als ik zie hoe makkelijk en snel ik een lekkere soep op tafel kan zetten… waarom zou ik dan voor kant-en-klaar gaan?

Nu hoor ik je al denken: ja ja, het zal wel! Het blijft veel
werk! Nee hoor, maar af en toe moet je gewoon gebruik maken van de
gemakken die je in de supermarkt vindt 😉

Hieronder enkele van mijn soepen die binnen 20 minuten op
tafel staan!

Groentesoep

Ingrediënten:

Bereiden:

  • Doe een scheutje bakboter in een pan
  • Bak op matig vuur de groenten 5 minuten, doe er
    beetje water bij als het te snel aanbrand
  • Doe er water bij en zet op hoog vuur met deksel
  • Voeg er, van zodra het kookt, de bouillonblokjes
    aan toe en roer goed
  • Kruid naar smaak met peper en zout en laat nog
    even doorkoken

Et voila… je hebt een smaakvolle, verse groentesoep!

Tomatengroentesoep

Ingrediënten:

Bereiden:

  • Doe een scheutje bakboter in een pan
  • Bak op matig vuur de groenten 5 minuten
  • Doe er de gepelde tomaten bij en roer goed
  • Doe er water bij en zet op hoog vuur met deksel
  • Voeg er, van zodra het kookt, de bouillonblokjes
    aan toe en roer goed
  • Kruid naar smaak met peper en zout en mix
    eventueel de soep als je dat wenst
  • Laat nog even doorkoken

Vooruit, ik deel ook nog even het recept van mijn meest
geliefde soep:

Franse uiensoep

Ingrediënten:

Bereiden:

  • Doe een scheutje bakboter in een pan
  • Bak op matig vuur de uien tot ze glazig en
    lichtbruin zijn
  • Doe er water bij en zet op hoog vuur met deksel
  • Voeg er, van zodra het kookt, de bouillonblokjes
    aan toe en roer goed
  • Kruid naar smaak met peper, zout en thijm en
    laat nog even doorkoken

Ow en nog een heerlijke tip voor bij de uiensoep:
diablotins!

Diablo wat? Diablotins! Een chique woord voor schijfjes stokbrood met geraspte kaas erop en dan krokant bakken in de oven… echt lekker!

Diablotins

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenstaande recepten zijn voor ca. 4 personen, maar verdubbel gerust de ingrediënten en vries de soep per portie in. Zo heb je makkelijk en snel een heerlijke lunch!

Heb jij ook een recept voor een makkelijke en lekkere soep? Of vind je een bepaalde soep erg lekker, maar geen idee hoe je het moet bereiden? Laat dan een berichtje achter hieronder!

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial