Pastasaus
Hoofdgerechten,  Recepten

Pittige pastasaus

Tijdens de voorbereiding van de surpriseparty voor mijn vriend moesten we natuurlijk een hapje eten.

Aangezien de voorbereidingen een race tegen de klok waren had ik niet veel tijd om iets klaar te maken. Dus het moest iets makkelijks worden wat snel klaar is en wat iedereen lust, want er zaten ook 2 pubermeiden bij waarvan er eentje een erg moeilijke eter is (lijkt op haar moeder hahaha).
En dan neig ik al snel naar spaghetti… met mijn eigen saus…

"Life is too short to eat bad pasta..."

Ik hou van pittig dus mijn pastasaus is hier geen uitzondering op. Het is ook een erg eenvoudige saus, niet echt iets speciaals, geen culinair hoogstandje. Maar mijn vriend was er al vanaf dag 1 fan van en ook nu bleek de saus in de smaak te vallen bij het groepje meiden die me hielpen bij de voorbereidingen. Zelfs de ‘kleine’ eters schepten 2 keer op, een leuk compliment natuurlijk!
Resultaat: ze vonden dat deze echt op mijn blog moest komen want ze willen de saus zelf ook kunnen maken… Een ervan wou zelfs niet wachten tot ik er een blogbericht over zou schrijven en die appte me laatst al om het recept.

Dus meiden (jullie weten wie ik bedoel!), zoals beloofd hierbij het recept voor mijn pittige pastasaus!

Knoflook

Ingrediënten (4 pers.):

  • 500 gram half om half gehakt (voor de Belgen onder ons: gemengd gehakt)
  • Blik gepelde tomatenblokjes (400gr)
  • Blikje tomatenpuree (70gr)
  • 1 á 2 theelepels sambal oelek (naar eigen smaak)
  • 2 tenen knoflook
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Bereiden:

  • Kruid het gehakt met peper, zout en paprikapoeder
  • Doe de olijfolie in een pan en bak het gehakt
  • Het gehakt niet helemaal rullen, maar zorgen dat er nog wat grovere stukken in zitten
  • Pel en pers de knoflook
  • Voeg, als het gehakt gaar is, de gepelde tomaten en tomatenpuree bij
  • Giet er een half blik (van de tomaten) water bij
  • Kruid nogmaals met peper, zout en paprikapoeder
  • Doe er de knoflook en sambal bij en roer alles goed door
  • Laat 10 minuten sudderen onder een deksel op een laag vuurtje, roer regelmatig
  • Serveer met een pastasoort naar keuze

Tip: Serveer er een frisse salade bij

Het voordeel van deze saus is dat het erg makkelijk klaar te maken is.
Wat ik ook vaak doe is een grotere pan maken (recept x2 of x3) en dan de saus in porties invriezen, ideaal voor drukke dagen of wanneer je eens geen zin hebt om te koken.

Welke pastasaus is jullie favoriet?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial