Pastasaus met tonijn, eens iets anders…
Vaak hebben mensen de neiging om pastasaus altijd met gehakt en tomaten te maken, en in het ergste geval gewoon kant-en-klare saus (wat mij betreft een absolute no-go!) te kopen. Maar er zijn zoveel variaties mogelijk, en dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn!
Hieronder enkele recepten voor eenvoudige pastasauzen op basis van tonijn die in een handomdraai klaar zijn, ideaal op drukke dagen!
Tonijn met kastanjechampignons
Ingrediënten (2 pers.):
- Blik tonijn op water (160gr)
- Flesje Finesse kookroom (250ml)
- 175 gram kleine kastanjechampignons
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook (of 1 koffielepel knoflookpasta)
- ½ blokje groentebouillon
- Peper
- Olijfolie (om te bakken)
- Vloeibare bakboter
Bereiden:
- Snij de sjalot in kleine blokjes (zo fijn mogelijk)
- Maak de champignons schoon (niet in water!) en snij in 4 of in schijfjes, naar wens
- Pel en pers de knoflook
- Tonijn uitlekken
- Doe wat bakboter in de pan en laat smelten, voeg er de champignons bij zodra de boter lichtbruin is
- Bak de champignons ca. 6 minuten op matig vuur en hou daarna aan de kant
- Doe wat olie in een pan en fruit de sjalot, voeg er de knoflook bij en laat even zachtjes meebakken
- Doe er de tonijn bij en bak even kort, al roerend
- Voeg er de champignons bij, gevolgd door de kookroom
- Breng zachtjes aan de kook en voeg er het verkruimeld bouillonblokje bij
- Roer goed en breng desgewenst nog extra op smaak met peper
