pasta met tonijn
Hoofdgerechten,  Recepten

Pastasaus met tonijn

Makkelijk & snel!

Pastasaus met tonijn, eens iets anders…

Vaak hebben mensen de neiging om pastasaus altijd met gehakt en tomaten te maken, en in het ergste geval gewoon kant-en-klare saus (wat mij betreft een absolute no-go!) te kopen. Maar er zijn zoveel variaties mogelijk, en dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn!

Hieronder enkele recepten voor eenvoudige pastasauzen op basis van tonijn die in een handomdraai klaar zijn, ideaal op drukke dagen!

Tonijn met kastanjechampignons

Ingrediënten (2 pers.):

  • Blik tonijn op water (160gr)
  • Flesje Finesse kookroom (250ml)
  • 175 gram kleine kastanjechampignons
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook (of 1 koffielepel knoflookpasta)
  • ½ blokje groentebouillon
  • Peper
  • Olijfolie (om te bakken)
  • Vloeibare bakboter

Bereiden:

  • Snij de sjalot in kleine blokjes (zo fijn mogelijk)
  • Maak de champignons schoon (niet in water!) en snij in 4 of in schijfjes, naar wens
  • Pel en pers de knoflook
  • Tonijn uitlekken
  • Doe wat bakboter in de pan en laat smelten, voeg er de champignons bij zodra de boter lichtbruin is
  • Bak de champignons ca. 6 minuten op matig vuur en hou daarna aan de kant
  • Doe wat olie in een pan en fruit de sjalot, voeg er de knoflook bij en laat even zachtjes meebakken
  • Doe er de tonijn bij en bak even kort, al roerend
  • Voeg er de champignons bij, gevolgd door de kookroom
  • Breng zachtjes aan de kook en voeg er het verkruimeld bouillonblokje bij
  • Roer goed en breng desgewenst nog extra op smaak met peper

Pasta met tonijn en champignons

Tip: strooi wat parmezaanse kaas over je gerecht...

Tonijn op z’n Italiaans

Ingrediënten (2 pers.):

  • Blik tonijn op water (160gr)
  • Flesje Finesse kookroom (250ml)
  • Zak Italiaanse roerbakgroente (400gr)
  • 2 tenen knoflook
  • Peper
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie

Bereiden:

  • Tonijn uitlekken
  • Pel en pers knoflook
  • Doe wat olie in een pan en verhit
  • Bak de roerbakgroente op hoog vuur ca. 6-8 minuten
  • Voeg er de knoflook en tonijn aan toe
  • Roer goed
  • Doe er de kookroom bij en laat op zacht vuur al roerend sudderen
  • Kruid naar smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden

Uiteraard kan je deze sauzen combineren met een pastasoort naar keuze.

De tonijn op z’n Italiaans is ook bij de kinderen een succes inmiddels!

Heb je meer tijd om te koken en hou je niet van tonijn? Dan is deze scampi Thai style misschien wel iets voor je, ook heerlijk met pasta!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial