Eiffeltoren Parijs
Parijs,  Uit eten

Paris my love…

Mijn favoriete foodspots in Parijs!

De feestdagen waren druk waardoor ik ervoor koos om geen bericht online te zetten. Ik ging ervanuit dat de meeste mensen ook druk waren dus ik zou vast niet gemist worden!

Na de kerstdagen vertrok ik met vriendlief richting Parijs om daar Oud & Nieuw door te brengen. Toen ik 19 was nam ik mijn koffer en vertrok naar Parijs voor een baan. In de ca. 4 maanden dat ik er woonde werd ik verliefd op de stad. Ik vind het er heerlijk: de drukte op straat, het lekkere eten, de culturele rijkdom, … ik voel me er nog steeds thuis.

Ik heb het geluk dat ik de laatste jaren 2-3 keer per jaar naar Parijs kan gaan, maar ik had er nog nooit Oud & Nieuw doorgebracht, dat stond al lang op mijn verlanglijstje. En aangezien mijn vriend en ik proberen om zoveel mogelijk van onze bucketlist af te kunnen strepen was de keuze snel gemaakt, we boekten via Airbnb een appartement in Montmartre en op 30 december sprongen we in de auto richting Parijs!

'Paris is always a good idea!'

Nu kan ik jullie van alles vertellen over de bezienswaardigheden van deze geweldige stad, maar daar ben ik natuurlijk geen foodblogger voor… dus ik ga jullie wat tips geven waar je lekker kunt eten in Parijs.

De meeste mensen denken dat Parijs erg duur is qua eten, maar dat valt reuze mee. Ik vind het goedkoper dan Nederland zelfs, je moet alleen weten waar je moet zijn. Als je persé op de Champs-Elysées of bij Alain Ducasse wil dineren dan kan ik je inderdaad vertellen dat het duur zal zijn… om over de ‘kwaliteit’ van de eerste optie maar te zwijgen.

Maar in een stad met vele duizenden restaurants is het een hele uitdaging om de leuke, lekkere én liefst ook nog betaalbare restaurantjes te vinden. Dus ik hoop het je met onderstaande tips wat makkelijker te maken!

Chartier Parijs

Chartier

Dit restaurant in Art Nouveau stijl opende in 1896 al zijn deuren en is daarmee een van de oudste restaurants in Parijs. Het feit dat het nog steeds bestaat én populair is wil natuurlijk wel iets zeggen! Franser dan dit zal je niet snel vinden: de obers lopen in klassiek zwart jasje met witte schort, op de tafel ligt er bovenop het tafelkleed nog een witte papieren versie waar de ober je bestelling op noteert en je zit dicht op elkaar. Verwacht geen culinaire hoogstandjes met poespas, maar eerlijk eten voor een heel klein prijsje. Op de kaart staan de klassiekers als escargots, foie gras, choucroute, …etc. De voorgerechten beginnen aan 1€ voor een groentesoep, de hoofdgerechten starten aan 6,50€ voor een Franse worst en een toetje is er al vanaf 2€. Kortom, meer dan betaalbaar voor iedereen. Hou er wel rekening mee dat het er druk en luidruchtig is, je vaak met anderen een tafel deelt en geen privacy hebt. Maar dat hoort bij de sfeer, je moet het gewoon eens meemaken!
Chartier is 7 op 7 geopend van 11:30 tot middernacht.
Er zijn 2 vestigingen, maar die in het 9e is mijn favoriet: 7 rue du Faubourg Montmartre 75009 Paris (metro: Grands Boulevards)

L’Atelier du Marché

Hier kwam ik eigenlijk per toeval terecht. Ik zocht voor oudejaarsavond een restaurant waar we niet vast zaten aan een duur 5-gangen menu, maar aangezien ik pas 4 dagen voordien op zoek ging was dat best een uitdaging. Uiteindelijk kwam ik bij L’Atelier du Marché terecht. We kozen voor dit restaurant omdat we er á la carte konden eten, het betaalbaar was én het op een steenworp afstand van de Arc de Triomphe ligt, waar we zouden aftellen naar 2020. Op Tripadvisor en Google hadden we gezien dat ze een goede score hadden (4+), maar toch bleven we een beetje op onze hoede want een restaurant wat enkele dagen voor oudejaarsavond nog plek heeft kan al niet erg populair zijn, dachten we. Maar we hadden het mis! Het is een leuk restaurant, wat gerund wordt door hele aardige mensen (die ook Engels spreken, waar de Amerikanen naast ons dankbaar voor waren!) en het eten was gewoon lekker. Vooral het hoofdgerecht, een groot stuk Côte de Boeuf, was echt super! De bediening was goed en de sfeer was gezellig, dus zeker een aanrader! ’S Avonds betaal je 34€ p.p. voor een 3-gangen keuzemenu.
4 rue Saussier Leroy 75017 Paris (metro: Ternes)

 

Chang ParisChang Parijs

Chang

Zoals je hier kan lezen hou ik van buitenlands eten, vooral Indiaas en Thais zijn favoriet. Na een paar dagen te veel rood vlees met friet hadden we wel zin in iets anders en kwamen zo terecht bij Chang, een Thais restaurant in de buurt van het Louvre. Het is een trendy zaakje in een dure wijk, maar hun prijzen zijn normaal en hun kwaliteit super. Hoofdgerechten kosten tussen de 15 en 21€. Wij genoten van de gele en de groene curry… wat een smaakbommen allebei! Meestal krijg je vooral veel groenten en minder kip, maar bij Chang krijg je echt een bowl dat gevuld is met evenveel kip als groenten. Mijn vriend en ik zijn beiden grote eters, maar dit kregen we echt met moeite op en dit terwijl we geen voorgerecht hadden genomen. Het is een moderne zaak met een leuk, fris interieur en de gerechten worden in mooi servies opgediend. Het plaatje klopte gewoon, hier zijn ze me zeker nog eens terug! Je kan er ook afhalen en zelfs laten bezorgen.
22 rue des Pyramides 75001 Paris (metro: Pyramides)

Café Francoeur

Om de hoek van ons appartement zat een hele leuke Parijse bistro, waar we de eerste avond gingen eten omdat we te moe waren om de stad in te gaan. En zo ontdekten we een erg leuk café-restaurant! Typisch Franse inrichting, gerechten en bediening en dit allemaal voor een betaalbare prijs. Het ademt Parijs uit en je zit er ook tussen de locals en dit terwijl je slechts 2 straten verwijdert zit van de Sacré-Coeur. Een pareltje in Montmartre dus. Open 7 dagen per week van 10:00 tot middernacht.
129 rue Coulaincourt 75018 Paris (metro: Lamarck-Coulaincourt


Le Comptoir Belge

Maar ook voor de lekkere trek kun je terecht in Parijs!

Zo zag ik ineens Le Comptoir Belge in rue des Martyrs, als half Vlaamse trok de naam gelijk mijn aandacht, maar ook de heerlijke geur die ik tegemoet liep. Want de geur van echte Luikse wafels herken ik natuurlijk meteen! Ik ben best kieskeurig als het om Luikse wafels gaat, ze moeten vers gemaakt worden en gebakken worden terwijl ik wacht want anders vermijd ik ze als de pest. Ik ging even een kijkje nemen want er stond een dame met kinderen aan het kleine pandje, dus de kans was groot dat ze een of meerdere wafels zouden bestellen. En inderdaad, ik zag de dame achter de toonbank het verse deeg tevoorschijn halen en bakken terwijl de klant stond te wachten. Zou ik zoveel geluk hebben in Parijs? Ja dus, want jeetje wat was die Luikse wafel lekker! Kon bijna tippen aan mijn favoriete adresje in Knokke, België en dat wil al heel wat zeggen!
Dus lekkere trek? Dan is this the placet to be! Ze hebben op dit moment 3 vestigingen in Parijs, de adressen kun je vinden op www.comptoirbelge.com

De volgende lekkere trek kun je (bij mijn weten) enkel stillen aan een kraampje aan de rand van Parijs, aan de Porte de Clignancourt, in de schaduw van de périphérique.
Het is niet de beste buurt, maar op zaterdag, zondag en maandag staat het op de rue Jean-Marie Fabre vol kraampjes met hoofdzakelijk namaak kleding en schoenen. Af en toe staat er een kraampje met eten tussen en een van die kraampjes verkoopt beignets… naast die van Café du Monde in New Orleans, de lekkerste die ik al gegeten heb!

En als je toch die kant op gaat loop dan even verder naar de Marché aux puces de Saint Ouen, de bekendste vlooienmarkt van Parijs waar je de mooiste brocante en antiek kunt vinden!

'We'll always have Paris...'

En voor de ijsliefhebbers… Amorino Gelato! Ok, deze is niet uniek want ze hebben verschillende shops wereldwijd, maar het is wel het vermelden waard want hun ijs is echt yummie!
Ze hebben veel keuze in smaak, maar ook in producten, wat denk je van met ijs gevulde macarons? Ze hebben inmiddels 24 ijssalons in Parijs, dus je hoeft niet ver te lopen om te kunnen genieten van hun heerlijke ijs!

Dit zijn natuurlijk maar een paar eettentjes in een hele grote stad, maar ik hoop toch dat je er iets aan hebt als je in Parijs bent.

Wat zijn jouw favoriete foodspots in Parijs? Want ik probeer graag weer nieuwe uit tijdens mijn volgende trip naar Parijs!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial