Kitchenaid
Tips & tricks

Wat is voor mij onmisbaar in mijn keuken?

Best veel, want ik vind een praktische en goed uitgeruste keuken echt een must!

Maar met stip op nummer 1: Kitchenaid
Zo erg zelfs dat ik er in onze beide huizen een heb staan en dit omdat mijn vriend het niet zag zitten om dat zware, lompe ding elke keer te moeten mee sleuren. 
Ik gebruik het om deeg te kneden, eiwitten op te kloppen, beslag te mengen, …etc.
Geen lamme arm meer voor mij, een genot voor mijn versleten schouder!

De Artisan is de meest bekende, maar je hebt ook de Classic, deze is een slagje kleiner maar ook ca. 150€ goedkoper. Deze goedkopere versie voldoet prima, tenzij je echt veel en vaak brooddeeg maakt, dan raad ik toch de grotere variant aan.

Op de 2e plaats: Philips Airfryer
Ook hier zeg ik met enige schaamte dat we een 2e hebben aangeschaft… en dan gelijk de XXL versie.
Wat een superhandige uitvinding!
Ik bak er niet alleen frietjes in, maar ook een afbakbroodje, braadkip en zelfs lasagne. Het is gewoon een superfijn toestel, het werkt veel sneller dan de oven met vaak een beter resultaat. En als je even Google aan het werk zet vind je honderden recepten voor de airfryer, alsook lijsten met bereidingstemperaturen en – tijden voor de Airfryer.

Op de 3e plaats: Smeg fornuis met grote oven
Hier kan ik kort en bondig over zijn: ik kook alleen op gas, bij voorkeur op een 5-pits, én mijn oven moet groot genoeg zijn om 4 pizza’s in 1 keer te kunnen bakken.

"Zonder schuldgevoel een extra portie frietjes opscheppen... dankzij de Airfryer kan het!"

Keukenweegschaal

Op de 4e plaats: Digitale keukenweegschaal
Mijn top 3 is prijzig, maar nummer 4 kan je al voor een tientje (of 2) kopen. Als je veel bakt dan kan je gewoon niet zonder. Even een tip: zorg dat je altijd (!) een reservebatterij in huis hebt want je merkt pas dat de batterij leeg is op het moment je ‘m nodig hebt 😉

Op de 5e plaats: staafmixer
Ook hier volstaat een eenvoudig model. Ik heb 15 jaar een goedkope van Philips gehad (25 euro) en deze voldeed prima! Inmiddels heb ik een nieuwe, deze keer heb ik gekozen voor een RVS variant die ik voor nog geen 2 tientjes en wat spaarzegels bij de Emté heb gehaald. En ook over deze ben ik supertevreden!

Op de 6e plaats: blender
Ik gebruik de blender niet erg vaak, maar ik zou toch niet meer zonder willen. Ik maak er milkshakes in, maar ook pastasaus met veel groenten doe ik in de blender voor de kids met als resultaat dat ik nooit gezeur heb over de ‘vieze’ groenten in de saus! Kijk wel even naar het vermogen en of de kan hittebestendig is.

Op de 7e plaats: magnetron
Ja, ik beken… ik gebruik mijn magnetron (bijna) dagelijks.
Ik vries namelijk heel erg veel in, dus ik heb vaak iets wat ontdooid moet worden. En dat gaat in de magnetron een pak sneller! Daarnaast gebruik ik de magnetron ook om mijn borden te warmen.

Op de 8e plaats: snijplanken
Simpel, maar ik kan echt niet zonder! Ik heb er 4-5 stuks van. Ook hier hoef je geen dure exemplaren te kopen. Natuurlijk, een mooie, dikke snijplank in bamboe kan prachtig ogen, maar praktisch… die dingen zijn vaak loodzwaar en niet geschikt voor de vaatwasser.

"Was keukenmessen altijd af met de hand, in de vaatwasser worden ze bot."

Op de 9e plaats: goede messen
Ikzelf zweer bij Sabatier messen… prijs/kwaliteit vind ik ze geweldig. Goedkopere messen zijn altijd duurkoop gebleken. Als je je messen goed onderhoud dan kan je er heel wat jaren plezier van hebben. Ik was ze altijd af met de hand, nooit in de vaatwasser want daar worden ze bot van.

Op de 10e plaats: wafelijzer
Ok, deze is niet echt noodzakelijk, maar ik wil niet meer zonder. Ik doe het niet erg vaak, maar versgebakken wafeltjes zijn zó ontzettend lekker! Dus ja, die moést gewoon in mijn top 10.

Naast deze top 10 zijn er natuurlijk nog tal van andere onmisbare attributen in mijn keuken…
Laat het er ons op houden dat ik altijd plek tekort heb in mijn kasten 😉

Wat vind jij echt onmisbaar in je keuken?

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial